4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Kalkunfilet
Kok opp melk, rosmarin, hvitløk, salt og sukker. Legg i kjøttet og la det hele trekke ved ca. 85 grader i ca. 40 minutter. Trekk til side og avkjøl i melkeblandingen. Avkjøl helt i kjøleskap.
Ta kalkunfileten opp av melkeblandingen. Tørk av i tørkepapir. Bryt kjøttet i små biter.
2
Bringebærvinaigrette
Kjør bringebær, sennep, sukker og eddik i kjøkkenmaskin eller blender. Spe med olje. Sil. Smak til med salt og eventuelt litt mer sukker til slutt.
3
Salat
Vask, rens og tørk salaten. Riv den grovt for hånd. Rens soppen og rist den gyllen i panne over middels varme i litt smør. Krydre med salt og pepper.
Avkjøl.
4
Anretning
Vend forsiktig inn litt bringebærvinaigrette i salaten; akkurat så den bindes sammen. Løft inn sopp, og kalkunfilet. Strø hele bringebær over.
Servér straks.
Andre oppskrifter med kalkunfilet
 
Kalkunfilet med blomkålrisotto
 
Kalkunfilet med råmarinert fennikelsalat
 
Kalkunfilet med glaserte poteter og bakt småløk
 
Oktoberfest - Sharingplate med svineknoke, kalkunbryst og cassoulet
 
Kalkunpålegg med grønnkål-chips
 
Kalkunrullade med Tronfjell spekeskinke, fetaost, soltørket tomat og ovnsbakte poteter
 
Surdeigsbrød med kalkunpålegg og bønnemos
 
Tom yam suppe med kalkun og nudler
 
Vårruller med kalkun - myke og sprø med mangodip
 
Kalkunsandwich med rugbrød, ost, bacon, pickles og ramsløkdressing
 
