4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Sett stekeovnen på 120 °C. Grovhakk tomat og fetaost. Bland til glatt masse i blender eller kjøkkenmaskin.
2
Del kalkunfileten i to på langs, men ikke helt igjennom. Bank fileten litt flat. Smør et stykke aluminiumsfolie med olivenolje. Legg Tronfjell-skinken oppå slik at skivene delvis overlapper hverandre. Legg på kalkunfilet. Bre utover tomat- og fetaostblandingen. Rull sammen til en fast rull. Pakk folie rundt.
3
Stikk inn et steketermometer. Stek ved 120 °C til en kjernetemperatur på 70 °C, anslagsvis 30-40 minutter. La den hvile ca. 30 minutter i folien.
4
Ta rullen ut av folien og brun den i smør og olje i panne. Skjær i skiver like før servering.
5
Ovnsbakte poteter
Vask, rens og tørk poteter. Behold gjerne skallet på. Skjær i båter. Drypp over olje. Krydre med salt og pepper. Stek potetene ved 180-200 °C i ca. 30 minutter mens kalkunrullen hviler.
6
Servér kalkunskivene med ovnsbakte poteter og gjerne nykål, blomkål og en god saus.
Andre oppskrifter med kalkunfilet

Kalkunfilet med blomkålrisotto

Kalkunfilet med råmarinert fennikelsalat

Kalkunfilet med glaserte poteter og bakt småløk

Høstsalat med melkeposjert kalkunfilet, sopp og bringebær

Oktoberfest - Sharingplate med svineknoke, kalkunbryst og cassoulet

Kalkunpålegg med grønnkål-chips

Surdeigsbrød med kalkunpålegg og bønnemos

Tom yam suppe med kalkun og nudler

Vårruller med kalkun - myke og sprø med mangodip

Kalkunsandwich med rugbrød, ost, bacon, pickles og ramsløkdressing
