4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Sett stekeovnen på 120 °C. Grovhakk tomat og fetaost. Bland til glatt masse i blender eller kjøkkenmaskin.
2
Del kalkunfileten i to på langs, men ikke helt igjennom. Bank fileten litt flat. Smør et stykke aluminiumsfolie med olivenolje. Legg Tronfjell-skinken oppå slik at skivene delvis overlapper hverandre. Legg på kalkunfilet. Bre utover tomat- og fetaostblandingen. Rull sammen til en fast rull. Pakk folie rundt.
3
Stikk inn et steketermometer. Stek ved 120 °C til en kjernetemperatur på 70 °C, anslagsvis 30-40 minutter. La den hvile ca. 30 minutter i folien.
4
Ta rullen ut av folien og brun den i smør og olje i panne. Skjær i skiver like før servering.
5
Ovnsbakte poteter
Vask, rens og tørk poteter. Behold gjerne skallet på. Skjær i båter. Drypp over olje. Krydre med salt og pepper. Stek potetene ved 180-200 °C i ca. 30 minutter mens kalkunrullen hviler.
6
Servér kalkunskivene med ovnsbakte poteter og gjerne nykål, blomkål og en god saus.
Andre oppskrifter med kalkunfilet
 
Kalkunfilet med blomkålrisotto
 
Kalkunfilet med råmarinert fennikelsalat
 
Kalkunfilet med glaserte poteter og bakt småløk
 
Høstsalat med melkeposjert kalkunfilet, sopp og bringebær
 
Oktoberfest - Sharingplate med svineknoke, kalkunbryst og cassoulet
 
Kalkunpålegg med grønnkål-chips
 
Surdeigsbrød med kalkunpålegg og bønnemos
 
Tom yam suppe med kalkun og nudler
 
Vårruller med kalkun - myke og sprø med mangodip
 
Kalkunsandwich med rugbrød, ost, bacon, pickles og ramsløkdressing
 
