Oppskrift

Ytrefilet av Lam frå Hardanger med persillerotpuré, sort gulrotkrem og varmt soyasmør

Oppskrift

Ytrefilet av Lam frå Hardanger med persillerotpuré, sort gulrotkrem og varmt soyasmør

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Brun lammefileten raskt i en panne. Stikk inn et steketermometer midt i kjøttet og stek fileten ferdig i ovnen på 90 °C til kjernetemperaturen er 58 ºC (middels stekt). La kjøttet hvile i 10 minutter før det skjæres i skiver på skrå.

2. Del persillerot i terninger og kok mørt i melken. Kjør de deretter i blender til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

3. Del gulrøttene i terninger og kok møre. Kjør de deretter i blender til ønsket konsistens.

4. Smelt smøret i en kjele og la det småkoke til det er nøttebrunt. La smøret avkjøle seg litt og tilsett soyasausen. Finhakk urtene, hvitløken og ingefæren og tilsett dette i smøret.
Gi et oppkok rett før servering.