Slakterbiff med aspargesbønner, crudité og grillet sitron

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Forvarm stekeovn til 180 °C. Varm opp olje i en panne sammen med olje, most hvitløkfedd og urter. Ha i smør og brun slakterbiffen.

2. Hell alt over i en form, legg i tomater på stilk, sett i steketermometer i kjøttet og stek videre i ovn til 60-65 °C kjernetemperatur, ca. 8 minutter. La kjøttet hvile 10 minutter før det skjæres i.

3. Del og grill sitronene.

4. Aspargesbønner
Kok asparges al dente, avkjøl raskt i kaldt vann og ha i en bolle. Press over litt saft fra grillet sitron og vend inn olivenolje. Dryss på salt.

5. Crudité
Bruk en mandolin og finsnitt fennikel og reddik, legg i isvann. Ved servering, sil av vann, ha i bolle og press over saft fra grillet sitron. Dryss på salt.