4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Sliders
Bland kjøttdeig med sennep, salt og pepper og form deigen til små burgere som stekes i panne eller på grill.
2
Slidersbrød
Varm væsken til 37 °C og bland alle ingrediensene i en bolle.Kjør den i en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter. Ha i mer mel hvis det trengs. Hev deigen under plast til dobbel størrelse. Bak ut deigen og lag små fine boller som legges på bakepapir og heves til dobbel størrelse igjen. Pensle med egg og sesamfrø og stek de i ovnen på 225 °C i ca. 10 minutter.
3
Skjær tomat og løk i skiver. Del brødene i to og ha ketchup på bunnen før du legger på ruccula, tomat, rødløk, miniburger og brød. Sticks med cherrytomat øverst.
4
Spicy kjøttspyd
Finhakk løk, hvitløk og en halv chili og bland det sammen med resten av ingrediensene. Form så pølser og stek de i panne eller i ovn til de er gjennomstekt. Tre de på spyd og server med hakket rødløk, chilidryss.
Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.
Andre oppskrifter med burgerdeig

Monas Surf`n Turf Burger

Burger med basilikumaioli

Burger med fetakrem og løkringer

Burger med ovnsbakte poteter

Burger med sprøstekt løk og stekte potetbåter

Umami Blend Burger med hjemmebakt burgerbrød, potetbåter, aioli, salsa verde og slaw

Homestyle Black Burger med syltet rødkål, rødløk og avokadomos

Burger med marinerte tomatskiver

Monas Dudeburger med pepper og jalapeño

Dobbel cheeseburger med sprøstekt chorizo

Burger av brisket med chili, bacon og løkringer

Hamburger med avokado- og mangosalsa

Burrito med brisket-deig

Pasta med biff- og soppbolognese

Burger med brie, salsa verde og søtpotet-frites
