Denne oppskriften er laget i samarbeid med Det norske kokkelandslaget i 2011.
Kokk: Miriam Østvik Jensen
4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Skrell fiken, to av de kuttes i fine kuber og to andre deles i fire. Smelt 1 ts sukker til det har lys gylden farge. Ha i fiken. Rør til de begynner å slippe væske, ha så i ripsgele. Kok dette inn til det tykner.
2
Ha i grovhakkede hasselnøtter og juster smaken med evt litt mer ripsgele. Legg skinken på tallerkner. Vend salaten og spirene i litt olje med salt og pepper.
3
Anrett sammen med løkringer, fiken i terninger og fiken- og
hasselnøttkompott
Andre oppskrifter med Tronfjell spekeskinke

Oppskrift
Egg benedict på svele med Tronfjell spekeskinke og asparges

Oppskrift
Kalkunrullade med Tronfjell spekeskinke, fetaost, soltørket tomat og ovnsbakte poteter

Oppskrift
Omelett med tomat, mozzarella, basilikum og Tronfjell velhengt spekeskinke

Oppskrift
Fjøl med spekemat, urterømme og lompe-chips

Oppskrift
Pizza Bianca med spekeskinke

Oppskrift
Stor tapasfjøl med spekemat, knekkebrød og multemarmelade

Oppskrift
Mørbrad med spekeskinkeaioli

Oppskrift
Vafler med urter, kremost og skinke

Oppskrift
Grove vafler med ost og Tronfjell spekeskinke

Oppskrift
Fylte Livèchekyllingrullader med ricotta, rosenkål og valnøtter

Oppskrift
Fylt kyllinglår med spinat og blåmuggost - servert med jordskokkpuré, syltede pærer og demi glaze

Oppskrift