4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Fyll
Ha olje i en kjele. Legg i kalkunfilet, vårløk, sjalottløk, chili, sitrongress, paprika og kål. Fres alt. Smak til med soyasaus, litt sesamolje, frisk limesaft, revet frisk ingefær, salt og pepper. Avkjøl.
2
Fyll den ene halvparten av fyllet i risark som er bløtt i varmt vann. Legg fyll på midten og rull sammen.
3
Fyll den andre halvpartens i vårrullark. Legg litt av fyllet på midten av arket.
Bland sammen hvetemel og litt kaldt vann. Pensle ytterkanten med limet.
Brett ytterkantene inn og rull sammen til en fast, men ikke for stram rull.
4
Varm oljen til 180 °C. Prøv med en brødbit for å se om oljen har riktig temperatur:
Slipp nedi brødbiten. Synker den til bunns, flyter opp igjen og det bobler rundt brødbiten, har oljen riktig temperatur. Har oljen for lav temperatur, vil vårrullene trekke til seg fett.
Ha et lokk ved siden av pannen.
5
Stek vårrullene i olje ved 180 °C til de er gylne. Legg vårrullene på tørkepapir. Servér straks.
6
Mangodip
Skrell mango og skjær i biter. Kjør mango, ingefær, koriander og lime til jevn masse i kjøkkenmaskin eller blender.
Andre oppskrifter med kalkunfilet
 
Kalkunfilet med blomkålrisotto
 
Kalkunfilet med råmarinert fennikelsalat
 
Kalkunfilet med glaserte poteter og bakt småløk
 
Høstsalat med melkeposjert kalkunfilet, sopp og bringebær
 
Oktoberfest - Sharingplate med svineknoke, kalkunbryst og cassoulet
 
Kalkunpålegg med grønnkål-chips
 
Kalkunrullade med Tronfjell spekeskinke, fetaost, soltørket tomat og ovnsbakte poteter
 
Surdeigsbrød med kalkunpålegg og bønnemos
 
Tom yam suppe med kalkun og nudler
 
Kalkunsandwich med rugbrød, ost, bacon, pickles og ramsløkdressing
 
