Tilberedningstips for ribbe til julemenyen!

Gilde fra den norske bonden web
Ribbe 1920x1080

Her gir vi deg de beste tipsene for å tilberede våre storhusholdningsvarianter av ribbe; Enten om du foretrekker rå, forstekt eller grillstekt.

Ønsker du tips til juleribba på hjemmekjøkkenet, sjekk ut gode tips på gilde.no

Fra bunnen av - rå ribbe

Beregn 350-400g rå ribbe pr. person

Vi anbefaler å dampe ribben i 45 minutter ved 240 °C først, for så å steke videre på 180 °C i ca 1,5 time. Dersom svoren fortsatt ikke er sprø, kan du avslutte den litt under grillen - eller bruke créme brûlée-brenner.

Gjør noe av jobben selv - forstekt ribbe

Vår forstekte ribbe har vi delt i porssjonsstykker, krydret og stekt til den har oppnådd g jennomstekt kjernetemperatur. Produktet leveres i alu-form som kan settes rett i ovnen. Bruk produktet rett fra fryst tilstand. I convectionovn; dampes først på 150 °C til kjernetemperatur 72 °C. Deretter stek på 235°C i 10-15 minutter.

Helt ferdig - grillstekt ribbe

Vår ferdigstekte ribbe er ferdig porsjonert, har kort tilberedningstid og den leveres i aluminiumsform som kan settes rett i ovnen. Ribben er grillstekt, og er et naturlig kvalitetsprodukt som ikke er sprøytet med salt. Svoren er ferdig rutet og følger du tipsene på kartongen er det enkelt å få sprø svor. Vi anbefaler oppvarming med damp 150 °C til kjernetemp. 72 °C, deretter på stek 235 °C i 10-15 minutter.