Braisert flankestek med linsesalat og saltbakt jordskokk

Flankestek er et smaksrikt kjøtt og med kun fem prosent fett. Braiser flankesteken med chili, hvitløk, schezuanpepper og korianderfrø sammen med hakkede tomater i noen timer. Linsesalat er et ypperlig tilbehør til flankesteken og metter godt i tillegg til at de er svært næringsrike.

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Brun flankesteken i en kjele med litt olje. På slutten av bruningen tilsettes grovhakket løk, grovhakket chili, grovhakket hvitløk, schezuanpepper og korianderfrø. Tilsett hakkede tomater og gi et oppkok. Sett i ovn og braiseres under lokk på 120 °C i 3,5 time. Tørk av kjøttet rett før servering og grill på hver side i 2 minutter.

2

Vask jordskokken og legg de i en ildfast form på et lag av grovt salt. Bak i ovnen ved 170 °C i ca. 30 minutter.

3

Finsnitt rødkål og vend med eddik, sukker, salt og pepper. La stå i 20 minutter. Kok linsene i usaltet kokende vann i ca. 10 minutter. Hell av vannet og avkjøl noe under rennende, kaldt vann. Vend med hakket persille, olje, sitronskall- og saft. Bland med syltet rødkål og server til.

4

Finhakk hvitløk og fres dette i olje til den er blank. Tilsett cola og braiseringskraft og kok ned til halvparten. Ha i tomatene og kok til det begynner å tykne. Kjør dette glatt med en stavmikser. Ha i resten av ingrediensene.