Grillet får ytrefilet med persisk agurksalat og safran-yoghurt

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Knus spisskummen og korianderfrø i en morter. Mos inn hvitløkfedd og rør inn paprikapulver og olivenolje til en tykk marinade. Gni kjøttet godt med blandingen.

2

Grill kjøttet på høy varme til godt brunet på utsiden. La ettersteke på svak varme til ønsket kjernetemperatur, 58-60 °C.

3

La kjøttet hvile i 10 minutter og del det i skiver. Server det med pitabrød, agurksalat og safran-yoghurt. Dryss over granateplekjerner og frisk mynte.

4

Persisk agurksalat med mynte

Del agurk i små biter, snitt jalapeño i tynne skiver og dele rødløk i tynne båter. Vend med finhakkede urter. Pisk sammen olivenolje, sitronsaft, za’atar, salt og pepper til en dressing og vend inn.

5

Safran-yoghurt

Pisk yoghurt med safran, honning og sitronsaft.