Hawaii - Manapua

Manapua: Betyr bokstavelig talt ”DEILIG SVINE-GREIE”, og er dampede melboller fylt med stekt svinekjøtt, med opprinnelse fra det kinesiske kjøkken.

6 (18 boller) porsjoner

Fremgangsmåte

1

Lag char siu først: Rør sammen matvin, soyasaus, sukker, finhakket hvitløk, hoisinsaus, og femkrydder til en marinade. Legg svinekjøttet i marinaden og sett i kjøleskapet minst 3 timer.

2

Sett deigen til bollene. Rør ut gjær i fingervarmt vann, ha i sukker og fett. Ha mel i en bakebolle og rør inn vannet litt og litt. La heve til dobbel størrelse, omtrent 1,5-2 timer i romtemperatur.

3

Sett ovnen på 200 °C. Tørk av noe av marinaden på kjøttet og pensle kjøttet med honning. Stek i 45 minutter, til kjøttet er sprøtt og skikkelig mørkt og klissete (ikke brent og tørt). Snu kjøttet etter halv tid og pensle undersiden med honning. Avkjøl 10 minutter, og skjær kjøttet i små terninger.

4

Varm olje til fyllet i en stekepanne og ha i kjøttet. Stek raskt i 20 sekunder. Ha over hakket løk, sukker, soyasaus og salt. Rør ut mel og maizena i vann og rør ut i kjøttet. Stek videre til blandingen tykner. Avkjøl.

5

Del bolledeigen i 18 emner og rull til boller. Ta olje på hendene og trykk bollene flate i hendene. Legg 1-2 ss char siu-fyll i midten av emnet og dra bolledeigen opp over fyllet, og knip sammen deigen over midten. Legg med skjøten ned på bakepapir og la hvile 20-30 minutter. Legg bollene på en rist og damp i 15 minutter.