Korean BBQ: “Bulgogibowl” med Livèche kyllingbryst

Koreansk BBQ (gogi-gui) er en populær metode innen koreansk matlaging der man griller kjøtt, vanligvis biff, svin og kylling. Rettene blir ofte tilberedt på griller som er bygget inn i spisebordet, eller bordgriller. Det er derfor mest vanlig å bruke små stykker av kjøtt som man raskt og enkelt griller mens man spiser. Rettene er laget for å dele, både mat og opplevelse.

Bulgogi er den mest representative formen for koreansk BBQ, vanligvis laget av tynne skiver marinert storfekjøtt, men også kylling eller svinekjøtt.

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Bland gochujang, gochhugaru, soyasaus, sukker, hvitløk, ingefær, maissirup, mirin, sesamolje og pepper i en stor bolle, vend kylling i sausen. La stå i 10 minutter.

Grill kyllingen i ca. 10 minutter på hver side eller til gjennomstekt. La hvile i 10 minutter før servering.

2

Kok ris etter anvisning på pakken. Anrett en bolle med ris, grillet kylling, salat, vårløksalat, “spicy radish” salad, Rask Kimchi/agurksalat, Ssamjang og koriander.