Lammestek med appelsin- og fennikelsalat med fetakrem

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 200 °C. Varm opp en panne og ha i olje, urter og skrelte, hele hvitløksfedd. Surr steika slik at den får en god bruning over det hele. Legg den i en ildfast form sammen med stekesjy og urter. Stikk inn et steketermometer. Legg også inn den hele hvitløken som skal inn i fetakremen. Stek i 15 minutter. Skru ned varmen til 80 °C og la steika stå i ca. 1 ½ time, til kjernetemperaturen er 65-70 °C. Da vil kjøttet være medium stekt. La steika hvile 15-20 minutter før den skjæres opp.

2. Appelsin- og fennikelsalat
Snitt fennikel så tynt du kan, bruk gjerne en mandolin. Legg i isvann til rett før servering. Skjær ut appelsinfileter og kutt løk i tynne strimler. Anrett fennikel, appelsin og rødløk på et fat, bland sammen olivenolje, sennep, honning og appelsinsaft og hell over.

3. Fetakrem
Ta ut den bakte hvitløken, klem ut feddene og kjør det til en jevn krem i en blender med fetaost og hakkede urter.