4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Varm svinenakken etter anvisning på pakken. Riv i biter med en gaffel og vend med hoisinsaus. Server i steambuns med finstrimlet salat, syltet agurk, sprøstekt løk og hakket chili.
2
Syltet agurk
Del agurk i tynne strimler. Vend med eddik, olje, salt og sukker. La marinere i ca. 10 minutter.
3
Steambuns
Rør sammen gjær, vann og litt sukker og la stå i 5 minutter. Rør inn resten av sukkeret, hvetemel, bakepulver og salt og kna til en smidig deig. Dekk til med plast og la heve i ca. 1 time.
Del deigen i emner på ca. 50 g, trill til kuler og kjevle til ovaler. Pensle begge sidene med olje og brett i to. Dekk med plast og etterhev i 30 minutter.
Sett en bambusdamper eller dampgryte over kokende vann. Legg steambuns i, gjerne på bakepapir prikket med hull og la dampe i 10-12 minutter eller til gjennomkokt. Gjør dette i puljer til alle er dampet ferdige.
Andre oppskrifter med svinenakke
Svinenakke med ovnsbakte rotgrønnsaker og potetstappe
Oppskrift
Glasert svinenakke med eple-, selleri- og fennikelsalat
Oppskrift
Grillet svinenakke med terrine, løkkompott og soya
Oppskrift
Svinenakke «a la crispy duck» med dipsaus, agurk og ris
Oppskrift
Kremet kyllingsuppe med rotgrønnsaker og sandwich med dillmarinert svinenakke
Oppskrift
Ramen med bacon og egg
Oppskrift
Pytt i panne med egg og bacon
Oppskrift
Pulled pork tostadadas med mango- og ananassalsa og syltet rødløk
Oppskrift
Marmorert ytrefilet av storfe servert med Ægirmarinert svinekjake og vårløk
Oppskrift