Thai-marinert svin kotelettkappe med sesam-nudelsalat

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Kjør koriander, vårløk, fiskesaus, limesaft, sukker, chili og hvitløkfedd i en kjøkkenmaskin til en fin pasta. Vend kjøttet i blandingen og la ligge å marinere kaldt i 5-6 timer.

2. Stek kjøttet på høy varme på alle sider til akkurat gjennomstekt. La hvile i ca. 10 minutter. Varm oljen til dressingen i en gryte. Ha i ingefær og hvitløk, vend et par ganger og sett til side. Rør inn resten av ingrediensene til dressingen og la stå å trekke mens nudlene koker.

3. Kok nudlene etter anvisning på pakken. La renne av og vend med sesamolje. Ha dem i en salatbolle og vend med halvparten av dressingen. Finsnitt agurk, gulrøtter, paprika og vårløk og vend inn.

4. Server kjøttet med sesamnudelsalat toppet med mer dressing, hakkede peanøtter, sesamfrø og frisk koriander.