Helstekt svin kotelettkappe med mangosalsa

4-6 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Krydre kjøttet med salt og pepper og stek på alle sider i en varm panne med litt olje, til brunet. Tilsett smør og øs over kjøttet.

2

Legg kjøtt og stekesjy over i ildfast form.

3

Visp sammen soyasaus, riseddik, sukker, hvitløk, ingefær og maisenna og hell blandingen over i formen. Vend slik at kjøttet blir dekket av saus.

4

Varm ovnen til 180 °C. Stek kotelettkappen i ca.10 minutter, til knapt gjennomstekt. La hvile i 15 minutter.

5

Mangosalsa

Del mango i terninger, finhakk chili og ha i en bolle. Skvis over lime og bland sammen.

6

Kok ris etter anvisning på pakke og del opp salatblader.

Del kjøtt i skiver, anrett på fat, drypp over saus og server med mangosalat, jasminris, salat og koriander.