Anbefalt oppvarming av Ajour-gryter:
Fra kjølt tilstand:
Kombidamper: Posene legges på rist og dampes ved 100 °C i ca. 50 minutter.
Vannbad: Posene legges i kokende vann i ca. 45 minutter.
Produktet kan også varmes direkte i kjele under omrøring.
Fra fryst tilstand:
Kombidamper: Posene legges på rist og dampes ved 100 °C i ca. 90 minutter.
Vannbad: Posene legges i kokende vann i ca. 80 minutter.
Fremgangsmåte
1
Rundstykker (ca. 22 stk)
Rør sammen sammalt grov rug, havregryn, hvetemel, flaksalt, sukker, tørrgjær og vann til en deig. Dekk til og la heve over natten i kjøleskap.
2
Sett ovnen på 220 °C. Bland frøene sammen i en bolle.
3
Hvelv deigen ut på melet bakebord, del i emner med en deigskrape og dypp toppen på hvert emne i frøblanding. Deigen er løs, så de får en rustikk form. Sett rundstykkene på et stekebrett med frøsiden opp.
4
Dekk til og la etterheve i 30 minutter. Stek rundstykkene i ovnen i ca. 20 minutter og avkjøl på rist.
5
Tips!
Pisk gjerne opp romtemperert smør med en ballongvisp for en mer luksuriøs vri. Da er det også lettere å smøre på flatbrød.
Server vår deilige lapskaus, brun eller lys, med klassisk flatbrød og smør, eller hjemmebakte rundstykker og tyttebær.
Andre oppskrifter med Ajour-produkter

Ajour Rundstykker med frø

Ajour Tex-Mex-gryte med guacamole og salsa

Ajour Gratinert Tex-Mex-gryte dip

Ajour Biff Stroganoff med potetmos og salat

Fylte paprika med Ajour Biff stroganoff

Ajour Kantonesisk gryte med asiatisk slaw

Ajour «Fried rice» med kantonesisk gryte i pitabrød

Ajour Thaigryte med ris
