Ajour Brun lapskaus med grove rundstykker

Anbefalt oppvarming av Ajour-gryter:

Fra kjølt tilstand:
Kombidamper: Posene legges på rist og dampes ved 100 °C i ca. 50 minutter.
Vannbad: Posene legges i kokende vann i ca. 45 minutter.
Produktet kan også varmes direkte i kjele under omrøring.

Fra fryst tilstand:
Kombidamper: Posene legges på rist og dampes ved 100 °C i ca. 90 minutter.
Vannbad: Posene legges i kokende vann i ca. 80 minutter.

Fremgangsmåte

1

Rundstykker (ca. 22 stk)

Rør sammen sammalt grov rug, havregryn, hvetemel, flaksalt, sukker, tørrgjær og vann til en deig. Dekk til og la heve over natten i kjøleskap.

2

Sett ovnen på 220 °C. Bland frøene sammen i en bolle.

3

Hvelv deigen ut på melet bakebord, del i emner med en deigskrape og dypp toppen på hvert emne i frøblanding. Deigen er løs, så de får en rustikk form. Sett rundstykkene på et stekebrett med frøsiden opp.

4

Dekk til og la etterheve i 30 minutter. Stek rundstykkene i ovnen i ca. 20 minutter og avkjøl på rist.

5

Tips!

Pisk gjerne opp romtemperert smør med en ballongvisp for en mer luksuriøs vri. Da er det også lettere å smøre på flatbrød.

Server vår deilige lapskaus, brun eller lys, med klassisk flatbrød og smør, eller hjemmebakte rundstykker og tyttebær.