10 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Kjøtt og kraft
Rist krydder i varm panne til det dufter. Støt krydderet grovt i morter. Krydre lammebog med krydderblandingen, salt og pepper. Brun i olje og legg til siden.
Finsnitt hvitløk. Fres hvitløk, krydder, sambal oelek og tomatpuré i olje. Tilsett kjøtt, kraft, saft og skall av sitron. Dekk med folie eller lokk. Stek på 130 °C i 2-3 timer til kjøttet er mørt og slipper beinet.
2
Couscous
Kok opp vann med olje, smør og salt. Trekk av varmen, rør inn couscous. La svelle under lokk i 5–10 min. Rør opp med gaffel til fluffy. La avkjøle litt, vend inn rosiner, pistasjnøtter, granateplekjerner og koriander før servering.
3
Syltet rødløk
Finsnitt rødløk og vend med limejuice sukker og salt. La stå i 20 minutter til den blir rosa og mykner.
4
Yoghurt med saltet sitron og urter
Finhakk saltet sitron, bladpersille og mynte, rør sammen med yoghurt og smak til med salt og pepper.
5
Til servering
Server bog av ungsau med couscous, yoghurt og sitronbåter
Øs over litt av kraft ved servering.