Bog av Gilde Ungsau med spisskummen, chili og sitron

10 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Kjøtt og kraft

Rist krydder i varm panne til det dufter. Støt krydderet grovt i morter. Krydre lammebog med krydderblandingen, salt og pepper. Brun i olje og legg til siden. 

Finsnitt hvitløk. Fres hvitløk, krydder, sambal oelek og tomatpuré i olje. Tilsett kjøtt, kraft, saft og skall av sitron. Dekk med folie eller lokk. Stek på 130 °C i 2-3 timer til kjøttet er mørt og slipper beinet.

2

Couscous

Kok opp vann med olje, smør og salt. Trekk av varmen, rør inn couscous. La svelle under lokk i 5–10 min. Rør opp med gaffel til fluffy. La avkjøle litt, vend inn rosiner, pistasjnøtter, granateplekjerner og koriander før servering.

3

Syltet rødløk

Finsnitt rødløk og vend med limejuice sukker og salt. La stå i 20 minutter til den blir rosa og mykner.

4

Yoghurt med saltet sitron og urter

Finhakk saltet sitron, bladpersille og mynte, rør sammen med yoghurt og smak til med salt og pepper. 

5

Til servering

Server bog av ungsau med couscous, yoghurt og sitronbåter 

Øs over litt av kraft ved servering.