Langtidskokt ragu med skivet bog av ungsau, tomat og rødvin

10 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Ragu

Krydre bogen med salt og pepper, brun kjøttet i olivenolje i en stor gryte, legg til side. Del løk, hvitløk, gulrot og selleri fint og fres i samme gryte til mykt og gyllent. Tilsett tomatpuré og la den frese med i noen minutter. Hell på rødvin, hakkede tomater, kraft og urter. Legg kjøttet tilbake i gryta. Kok opp. Legg på lokk og la det småputre på lav varme i 2-3 timer, til kjøttet er mørt og faller fra beinet. Plukk kjøttet fra beina og del i grove biter, rør sammen kjøtt og saus. Smak til med salt og pepper. 

2

Til servering

Kok pasta etter anvisning på pakken. Finsnitt bladpersille, vend med sitronskall og olivenolje. Topp nykokt pasta med ragu, persilleblanding og parmesan.