Brisket er et kjøttstykke som egner seg godt til langtidstilberedning. Du får et ekstremt mørt, saftig og smaksrikt resultat. Her har vi valgt å ha potetene som en del av de kremede rotgrønnsakene, men du kan også servere med kokte poteter eller en potetpuré ved siden av.
4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Vakuumer kjøttet og kok sous vide ved 58,8 °C i 24 timer. Dette gir et nydelig rosa kjøtt. Ønskes et mer kokt kjøtt, kan maskinen stilles inn på 70 °C i 24 timer. Tørk godt av kjøttet og brun det på høy varme. Del i tynne skiver ved servering.
2
Skrell og del rotgrønnsakene i like store terninger. Forvell i lettsaltet kokende vann, ca. 5 minutter. Kok opp kremfløte og la redusere til 2/3 eller til den tykner. Vend med grønnsakene og finhakket persille. Smak til med salt og pepper. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.
Tips! Her har vi valgt å ha potetene som en del av de kremede rotgrønnsakene, men du kan også servere med kokte poteter eller en potetpuré ved siden av.
Andre oppskrifter med brisket

Dudefood: Pulled veal brisket

Burrito med brisket-deig

Sliders av brisket med to toppings

Brisket med ovnsbakte beter

Burger av brisket med chili, bacon og løkringer

Okserullade med feta, urter og spinat, fondantpotet og aigre doux

Monas Surf`n Turf Burger

Burger med brie, salsa verde og søtpotet-frites
