Korean BBQ: Bulgogi med storfe ytrefilet i salatblader med spicy radish-salat

Koreansk BBQ (gogi-gui) er en populær metode innen koreansk matlaging der man griller kjøtt, vanligvis biff, svin og kylling. Rettene blir ofte tilberedt på griller som er bygget inn i spisebordet, eller bordgriller. Det er derfor mest vanlig å bruke små stykker av kjøtt som man raskt og enkelt griller mens man spiser. Rettene er laget for å dele, både mat og opplevelse.

Bulgogi er den mest representative formen for koreansk BBQ, vanligvis laget av tynne skiver marinert storfekjøtt, som for eksempel ytrefilet.

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Pakk kjøttet i plastfolie og legg i fryser i 30 minutter. Ta ut og del i skiver, ca. 0,5 cm tykke.

2

Riv pæren grovt og ha i bolle med soyasaus, brunt sukker, sesamolje, presset hvitløk, ingefær og Gochujang. Ha det i en ziplock-pose og legg i kjøttet. Mariner i minst to timer eller over natten. Klem gjerne litt på posen innimellom.

3

Pensle kjøttet med litt olje og grill raskt på middels til høy varme. Dryss over sesamfrø og finsnittet vårløk.

4

SSamjang

Rør sammen hvitløk, finhakket salatløk, ristede sesamfrø, sesamolje, doenjang, gochujang, honning og vann. Topp med ristede sesamfrø og finsnittet gressløk.

5

Mu saengchae – “spicy radish” salat

Kutt reddiken à la julienne. Bland i en bolle med salt, la stå 10 minutter. Sil av vann i et dørslag, så godt som mulig. Ha tilbake i bollen.

Press hvitløk og finhakk vårløk og bland inn i bollen sammen med resten av ingrediensene. Bland godt og la stå, gjerne 1-2 dager under tett lokk i kjøleskapet.

Dryss over sesamfrø ved servering.

6

Server bulgogi med kokt ris, salatblader og perilla- eller shisoblader, kimchi, “spicy radish” salat og ssamjang.