Marokkansk gryte med fårekjøtt og svisker

6 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Tørk godt av kjøttet og krydre med salt og pepper. Brun raskt på alle sider i en veldig varm gryte med olje, gjerne i puljer slik at kjøttet stekes, ikke kokes. Sett kjøttet til side og skru ned varmen.

2. Hakk løk og fres i gryten til mykt. Rør inn finhakket ingefær og hvitløk og fres et par minutter. Rør inn tamarind, grovhakket chili, kryddermiks, knuste tomater og ev. korianderrøtter, og kok videre i 5 minutter.

3. Hell over kraft og kok opp. Rør inn cherrytomater, laurbærblad, kanel og det stekte kjøttet, sett på lokk, senk varmen og kok i ca. 45 minutter.

4. Ta av lokket, tilsett soyasaus, lønnesirup og svisker, og kok videre uten lokk i ca. 30 minutter eller til kjøttet er mørt og sausen tykk. Server med couscous og sitronyoghurt.

5. Cous cous
Kok cous cous etter anvisning på pakken og vend med olivenolje, ferskpresset sitronsaft, hakket bladpersille, salt og pepper.

6. Sitronyoghurt
Rør yoghurt med sitronsaft, sitronskall, salt, pepper og bladpersille og server til.

7. Kryddermiks
Rist alle kryddere i en varm, tørr panne til det dufter aromatisk og frøene begynner å poppe. Kjør blandingen til pulver i en kjøkkenmaskin med knivblad eller mos i en morter. Oppbevar kryddermiksen i et lufttett glass.