4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Skjær agurk og rødløk i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Rør sammen eddik, limesaft, sesamolje, sukker, salt og tørket chili og vend med agurk og rødløk. La stå å marinere i 30 minutter.
2
Mos hvitløk, finriv ingefær og rør med soyasaus, riseddik og sesamolje. Ha i en liten form eller pose og vend kjøttet i blandingen. La kjøttet marinere i ca. 30 minutter. Vend på det av og til.
3
Ta kjøttet ut av marinaden og brun det godt på alle sider i en varm panne. Etterstek under lokk eller i ovn til ønsket kjernetemperatur, ca. 60 °C. La kjøttet hvile før det deles i skiver.
4
Finsnitt vårløk, finhakk chili og koriander, og vend med agurk- og rødløkblandingen. Server til skivet kalvefilet. Dryss over hakkede nøtter og sesamfrø.
Andre oppskrifter med kalv

Oppskrift
Kalvefrikassé med sopp

Oppskrift
Kalvestek med smørdampet brokkolini

Oppskrift
Stekt kalvebrissel med ertekrem, syltede beter og trøffelskum

Oppskrift
Kalvestek med bakte syrlige rotgrønnsaker

Oppskrift
Carpaccio av kalv med rømmedressing

Oppskrift
Pepperbiff av kalv med bakt potet og peppersaus

Oppskrift
Dudefood: Pulled veal brisket

Oppskrift