Pepperbiff av kalv med bakt potet og peppersaus

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Vask potetene godt. Legg grovsaltet utover i en ildfast form og legg potetene over. Bak på 225 °C i 1 ½ time.

2. Temperer biffene før steking. Ha peppermiksen og salt på en tallerken og trykk krydderet rundt kantene på biffen.

3. Bruk sterk varme og la smøret bli nøttebrunt før du legger i biffene. Legg ikke for mange biffer i pannen om gangen. Når kjøttsaften begynner å piple opp på overflaten av kjøttet, er det på tide å snu biffene. Stek biffene ca. 3 min på hver side. La de hvile en kort stund før servering.

4. Saus
Knus pepper i en morter. Skjær løk og paprika i små terninger, fres disse i smøret og ha på pepper. Strø over
mel, og rør rundt og spe med kraft/buljong mens du rører godt. Kok sausen i 20 min. Sil den og ha i fløte til slutt.

5. Server med aspargesbønner og ovnsbakte cherrytomater.