4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Ha kalvekjøttet i en gryte med urter og pepper, og hell i nok vann eller kraft i til akkurat dekket, ca. 2 liter. Kok opp og la koke til kjøttet begynner og bli mørt, ca. 1 time. Skum av underveis.
2
Skrell og del gulrot og sellerirot i biter. Del småløk i to og ev. store sopp i biter. Ha alt i gryten og kok videre i ca. 30 minutter.
3
Sil av kraften, sett til side, og fjern urtene fra kjøttet og grønnsakene.
4
Lag jevning ved å smelte smør i en gryte. Rør inn mel til en klumpfri blanding. Spe gradvis med 8-10 dl av kokekraften til en tykk saus. La det koke opp og smak til med salt og pepper.
5
Vend inn kokt kjøtt og grønnsaker, og varm opp før servering.
Andre oppskrifter med kalv

Oppskrift
Kalvestek med smørdampet brokkolini

Oppskrift
Stekt kalvebrissel med ertekrem, syltede beter og trøffelskum

Oppskrift
Soyamarinert kalvefilet med lettsyltet agurk- og rødløksalat

Oppskrift
Kalvestek med bakte syrlige rotgrønnsaker

Oppskrift
Carpaccio av kalv med rømmedressing

Oppskrift
Pepperbiff av kalv med bakt potet og peppersaus

Oppskrift
Dudefood: Pulled veal brisket

Oppskrift