Trendingrediens: Kimchi

Fremgangsmåte

1

Lag kimchi flere dager før du skal bruke den.

2

Skjær gulrøtter og reddik i tynne skiver, gjerne med en mandolin eller en kjøkkenmaskin med kutteskive. Finsnitt kålen, finhakk ingefær, chili og hvitløk og bland med gulrøtter, reddiker, salt og fiskesaus.

3

Ha alt i en stor plast- eller glassbolle. Press blandingen godt sammen og dekk overflaten med en tallerken eller noe som dekker godt. Sett en vekt på, f.eks. en plastflaske fylt med vann slik at det blir et press på lokket. Grønnsakene vil begynne å væske seg og du vil at grønnsaken blir dekket av væsken.

4

La kimchien stå under press i romtemperatur i 3 dager. Du kan smake etter to dager. Dannes det veldig mye væske kan du helles av noe underveis. Kimchien kan deretter oppbevares i en lufttett boks eller på syltetøyglass i kjøleskapet i flere uker.

Tips!
Kimchi kan serveres som tilbehør til kjøtt og fisk, sammen med sushi eller blandet i supper eller nudelretter. Prøv det også som topping på pølse eller hamburger – eller i trendretten steambuns.