Oppskrift

Asiatisk-marinert kyllingfilet med ris og agurksalat

Oppskrift

Asiatisk-marinert kyllingfilet med ris og agurksalat

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Rør sammen soyasaus, fiskesaus, sukker, finrevet ingefær, chilipasta, limesaft, finrevet limeskall, finhakket hvitløk og solsikkeolje. Vend kyllingen i marinaden, dekk med plast og la marinere i kjøleskapet i minst 30 minutter.

2. Skjær agurk og rødløk i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Vend med finhakket chili, finrevet ingefær, sesamfrø, limesaft, finrevet limeskall og soyasaus.

3. La marinaden renne av kyllingen og grill eller stek kyllingen på medium varme til gyllen på begge sider og akkurat gjennomstekt. Dryss over sesamfrø og la hvile i et par minutter før servering.

4. Server kyllingen med kokt ris, agurksalat, frisk koriander og limebåter.