4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Skjær løk og agurk tynt på mandolin og la marinere i eddik, sitron, sukker, salt og pepper, ca. 10 minutter.
2
Elt inn oregano, salt og pepper i burgerdeigen og form til 4 burgere. Grill på begge sider til gylne og medium stekt.
3
Fetakrem
Finhakk hvitløk og mos med feta og rømme. Bruk en gaffel. Blandingen kan være litt klumpete. Vend inn hakket mynte og basilikum. Smak til med salt og pepper.
4
Løkringer
Varm opp olje til fritering (180 °C). Skjær løk i skiver, del i ringer og legg i kaldt vann i 10 minutter. La tørke godt av på tørkepapir.
Rør sammen øl, hvetemel og bakepulver til en glatt røre. Dypp ringene i røren så de er godt dekket og fritér til gylne. Gjør dette i puljer. La renne av seg på litt kjøkkenpapir.
5
Server burgeren i burgerbrød med salat, lettsyltet rødløk og agurk, tomatskiver og fetakrem. Server løkringer til.
Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.
Andre oppskrifter med burgerdeig

Monas Surf`n Turf Burger

Burger med basilikumaioli

Burger med ovnsbakte poteter

Burger med marinerte tomatskiver

Monas Dudeburger med pepper og jalapeño

Dobbel cheeseburger med sprøstekt chorizo

Burger av brisket med chili, bacon og løkringer

Hamburger med avokado- og mangosalsa

Burrito med brisket-deig

Pasta med biff- og soppbolognese

Burger med brie, salsa verde og søtpotet-frites
