4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Elt salt og pepper inn i burgerdeigen og form til 4 burgere. Grill på begge sider til gylne og gjennomstekt.
2
Avokado- og mangosalsa
Skrell og del avokado og mango i små terninger. Ha i en bolle og press over limesaft. Finhakk rødløk og chili og vend inn med hakket koriander.
3
Ovnsbakte poteter med chili
Vask og del potetene i båter. Vend med olje, salt, pepper og chiliflak. Spre godt utover et stekebrett og stek i ovnen på 220 °C i ca. 25 minutter. Vend på potetene underveis.
4
Server i hamburgerbrød med salat, tomatskiver og avokado- og mangosalsa på. Server ovnsbakte potetbåter med chili til.
Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.
Andre oppskrifter med burgerdeig
Monas Surf`n Turf Burger
Burger med basilikumaioli
Burger med fetakrem og løkringer
Burger med ovnsbakte poteter
Burger med sprøstekt løk og stekte potetbåter
Umami Blend Burger med hjemmebakt burgerbrød, potetbåter, aioli, salsa verde og slaw
Homestyle Black Burger med syltet rødkål, rødløk og avokadomos
Burger med marinerte tomatskiver
Monas Dudeburger med pepper og jalapeño
Dobbel cheeseburger med sprøstekt chorizo
Burger av brisket med chili, bacon og løkringer
Burrito med brisket-deig
Pasta med biff- og soppbolognese
Burger med brie, salsa verde og søtpotet-frites