Hamburger med avokado- og mangosalsa

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Elt salt og pepper inn i burgerdeigen og form til 4 burgere. Grill på begge sider til gylne og gjennomstekt.

2

Avokado- og mangosalsa

Skrell og del avokado og mango i små terninger. Ha i en bolle og press over limesaft. Finhakk rødløk og chili og vend inn med hakket koriander.

3

Ovnsbakte poteter med chili

Vask og del potetene i båter. Vend med olje, salt, pepper og chiliflak. Spre godt utover et stekebrett og stek i ovnen på 220 °C i ca. 25 minutter. Vend på potetene underveis.

4

Server i hamburgerbrød med salat, tomatskiver og avokado- og mangosalsa på. Server ovnsbakte potetbåter med chili til.

Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.