Chijimi er opprinnelig en koreansk rett. Dette er pannekaker som tilsettes ulike grønnsaker, for eksempel kimchi, i røren og smaksettes med det man ønsker. Ved siden av serveres en dipsaus basert på soyasaus.
4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Ha hvetemel, egg, salt, sesamolje og sesamfrø i en stor bolle. Rør inn vann til en klumpfri røre.
2
Tilsett shiratamako og la røren hvile i kjøleskapet, gjerne et par timer.
3
Lag sausen: Bland sammen soyasaus, eddik, sukker, sesamfrø og sesamolje. Tilsett litt tørket chili om du ønsker en sterkere saus.
4
Grovhakk kimchi og finsnitt vårløk. Vend inn i røren og stek tykke, store pannekaker i en varm stekepanne med litt sesamolje.
5
Stek i 2-3 minutter, eller til kanten blir sprø. Snu pannekaken og stek i 2 minutter til. Gjenta med resten av røren.
6
Del pannekakene i biter og server med dipsaus. Smaker også godt sammen med tangsalat.
Tips! Har du rester av kjøtt, f.eks. svin eller kylling, kan du frese et par ss i pannen før du heller i røren. Det er også fint å blande inn andre grønnsaker hvis du har rester.
Andre oppskrifter med pannekaker
Fluffy japanske pannekaker
Ostegratinerte pannekaker med tacofyll
Pannekaker med 6 ulike tilbehør
Pannekaker med ertesuppe og bacon
Pannekake med vaniljekrem og bærkompott
Pannekakewraps med tomat og fetaost
Pannekaker med flesk og ertesuppe
Pannekaker med stekte epler, brie og honning
Pannekaker med vaniljeis og salt karamellsaus
Pannekaker med banan, krem, is, karamellsaus og pistasjnøtter
Pannekakewraps med røkelaks og rekesalat med egg
Pannekaker med skinke, asparges, cottage cheese og spinat
Pannekaker fylt med Vikingskinke og asparges, gratinert med parmesan
Dessertpannekake med is og bær
Fylte kikertpannekaker med lam og zhug