10 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Skjær panchetta i terninger og stek i panne på middels varme. Når den begynner å bli sprø tar du panchettaen ut.
Del aromasopp i 6, løk og hvitløk tynt og gulrot i terninger - og stek i fettet fra panchettaen. La dette småputre i 10 minutter. Del så tomater i 4 og ha i grønnsaksblandingen.
Hell over fløte og kyllingbuljong og la det koke ned til en stuing.
Ha over parmesan og la den smelte. Ha deretter over kjøttbollene og la trekke i minimum 10 minutter til de er gjennomvarme.
2
Imens kjøttbollene trekker, lager du polenta.
Ha vann, kyllingbuljong og polenta i en gryte, og kok opp mens du rører kraftig.
Ha i parmesan og smør, og rør til alt er smeltet inn. Smak til med salt og pepper.
3
Sett en tørr panne på medium varme og rist pinjekjerner gylne.
Finn frem en varm tallerken og anrett med polenta først, deretter gryten med kjøttboller.
Topp med nyrevet parmesan, basilikum og pinjekjerner.