4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Briochebrød
Smelt smøret til briochebrød og ha i vann og melk, varm det til 40 °C. Bland det tørre og tilsett egg. Ha i væsken og elt blandingen i 5 minutter. La deigen heve til dobbel størrelse. Slå sammen deigen igjen og del den i 8 store emner som rulles til boller og legges på et stekebrett med bakepapir, etterheves i 20 min. Pensle med egg eller melk og dryss sesamfrø på om ønskelig. Stekes på 200 °C varmluft i ca. 15 minutter.
2
Ha potene i en ildfast form og ha olje, urter og krydder over. Stek i ovnen i ca. 25 minutter.
Bland matyoghurt med sitronsaft, salt og pepper til en enkel dressing.
3
Skjær løken i skiver og stek den i pannen på svak varme i ca. 10 minutter til den er gylden. Ha i sukker og Balsamico og stek videre i noen minutter.
4
Stek hamburgeren i noen minutter på hver side til ønsket stekegrad. Del brødet i to og montér burgeren med ruccula, dressing, sylteagurk, hamburger, skivet blåmuggost og karamellisert løk på toppen. Servér urtepotetene til.
Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.
Andre oppskrifter med burgerdeig
Monas Surf`n Turf Burger
Burger med basilikumaioli
Burger med fetakrem og løkringer
Burger med ovnsbakte poteter
Burger med sprøstekt løk og stekte potetbåter
Umami Blend Burger med hjemmebakt burgerbrød, potetbåter, aioli, salsa verde og slaw
Homestyle Black Burger med syltet rødkål, rødløk og avokadomos
Burger med marinerte tomatskiver
Monas Dudeburger med pepper og jalapeño
Dobbel cheeseburger med sprøstekt chorizo
Burger av brisket med chili, bacon og løkringer
Hamburger med avokado- og mangosalsa
Burrito med brisket-deig
Pasta med biff- og soppbolognese
Burger med brie, salsa verde og søtpotet-frites