Huli huli Chicken er grillet teriyaki kylling. Huli betyr snu - navnet kommer av tilberedingen; man snur kyllingen mange ganger for å unngå at sukkeret i sausen brenner kjøttet, men samtidig blir brent nok til å gi en deilig grillsmak.
8 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Bland vann og soyasaus. Finhakk hvitløk. Stek hvitløk og ingefær raskt i litt olje, for å frigjøre smakene. Ha over i soyasaus-blandingen. Legg i kylling og mariner i minst 1 time, helst over natten.
2
Lag sausen ved å ha ananasjuice, sukker, soyasaus, ketchup, eddik, finhakket hvitløk, revet ingefær og sriracha i en kasserolle og kok opp. La småkoke over medium varme til tykk som sirup, ca. 30 minutter.
3
Lag ananassalsa ved å skjære ananas i små terninger (del frukten i kvarter og skjær av skallet og den harde kjernen). Hvis frukten er litt undermoden, strø over sukker. Hvis ikke, dropp sukker. Finhakk chili og vårløk, press saft fra limen og rør inn i ananasterningene. Grovhakk korianderblader og rør inn.
4
Forvarm ovnen til 170 °C. Legg kyllingen i en ildfast form og stek i ovnen i 25-30 minutter. Pensle kyllingen med saus underveis og snu noen ganger så kyllingen blir pent stekt på alle sider. Sett gjerne på grillelementene de siste minuttene.
5
Server kylling med resten av sausen og ananassalsa ved siden av.
Andre oppskrifter med kyllingfilet
Fettuccine Alfredo med kyllingfilet
Ramen med Livèche kyllingfilet
Kyllingfilet med couscous, mandler og aprikos
Livèche Kyllingfilet med kremet pesto
Cæsarsalat-blings med kyllingfilet og bacon
Sandwich med kyllingfilet, urtemajones og kål
Glasert kyllingfilet med sharon-, appelsin- og fennikelsalat
Kyllingburger med karrimajones, potetbåter og dillrømme
Asiatisk-marinert kyllingfilet med ris og agurksalat
Asiatisk kyllingsuppe
Kylling Shawarma
Hawaii - Chicken long rice (Kyllingsuppe)
Sitronkylling i form
Livèchekylling tempura med ingefær- og appelsinsaus
Bangbangji eller "Bang bang chicken" - kyllingsalat med sesamdressing
Fajitas med kylling
Kremet kyllingsuppe med rotgrønnsaker og sandwich med dillmarinert svinenakke
Meksikansk kyllingburger med guacamole og maissalsa
Taco med grillet Livèchekylling, ananassalsa og chilimajones
Philly cheese Livèchekyllingsandwich
Popcorn-Livèche med sursøt dip
Bakt sellerirotsuppe med kylling og nøttesmør
Crispy chicken skin - Sprøtt Livèchekyllingskinn
Asiatisk currysuppe med Livèchekylling
Fylt kyllinglår med risotto
Hawaii - Plate lunch med biff teryaki, kylling kabobs og frisk makaronisalat
Wrap med pulled Livèchekylling og asiatisk salat
Bao (steamed buns) med Livèchekyllingnuggets
Kjøttpai med lam, kylling og svin
Superclub-sandwich med Livèche-kylling og kalkunbacon
Livèche-schnitzel panert på tre måter
Kushuyaki eller Yakitori
Urtestekt Livèche kyllingbryst med rødbete- og bokhveterisotto
Andre oppskrifter med kyllinglår
Ovnsbakt kyllinglår med pastasalat
Fylt kyllinglår med risotto
Kyllinglår med couscous og grønnsaker
Kyllinglår med sitron, chili og honning
Fylt kyllinglår med spinat og tomatsalat
«Sylte» av Livèche kyllinglår med urtesalat, kantarell og løk
Kyllinglår med asiatisk coleslaw og ingefær- og peanøttdressing
Fylt kyllinglår med spinat og blåmuggost - servert med jordskokkpuré, syltede pærer og demi glaze
Taco med kylling og salsa
Hvit pizza med kylling, artisjokk, rødløk og basilikum
Kokos-kylling med ris og grønnsaker
Kyllingspyd med søtpotet- og basilikumtimbal
Livèche-kyllingburger med chipotle-slaw
Fylte Livèchekyllingrullader med ricotta, rosenkål og valnøtter
Trend: Matcha-kylling med kokosris