Karbonader med viltsaus, stekt sopp og ovnsbakte poteter

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Finhakk sjalottløk til sausen og fres i smør i en gryte til mykt, ca. 5 minutter. Ha i kraft og knuste einebær og kok til ønsket reduksjon (her kommer det an på hvor nedkokt kraft du bruker i utgangspunktet).

Rør inn kremfløte og brunost og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Sil om du ønsker en helt glatt saus.

2. Sett ovnen på 210 °C. Del potetene i båter, vend med olje, krydre med salt og pepper og spre utover et stekebrett. Legg på biter av smør og stek i ovnen i ca. 20 minutter eller til gylne og gjennomstekte. Vend på potetbåtene et par ganger underveis.

3. Del sopp og løk i halve eller kvarte og fres i smør med salt og pepper.

Varm karbonadene i panne eller i ovn og server med ovnsbakte poteter, viltsaus og stekt sopp med løk.

Dryss over litt finhakket persille og server med ripsgelé.