Lammeburger med tzatsiki og ovnstekte båtpoteter

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Sett stekeovnen på 200 °C. Skjær potetene i båter, og vend dem i litt olje og stek i ca. 45 minutter i en ildfast form i ovnen.

2

Finhakk hvitløk og chili, og bland det med lammekjøttdeig, spisskummen, koriander, salt og pepper.

Form fire burgere, og stek de enten i panne eller på grill.

Grill eller rist brødet.

3

Tzatsiki:

Riv agurk og la den renne av i en sil. Finhakk hvitløk, og bland det sammen med resten av ingrediensene, og vend inn agurk til slutt.

4. Montér burgeren med salat på brødet, tzatsiki, lammeburger, tomat og løk, og servér ovnstekte båtpoteter ved siden av.

Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.