4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Skjær potetene i båter, og vend dem i litt olje og stek i ca. 45 minutter i en ildfast form i ovnen.
2
Finhakk hvitløk og chili, og bland det med lammekjøttdeig, spisskummen, koriander, salt og pepper.
Form fire burgere, og stek de enten i panne eller på grill.
Grill eller rist brødet.
3
Tzatsiki:
Riv agurk og la den renne av i en sil. Finhakk hvitløk, og bland det sammen med resten av ingrediensene, og vend inn agurk til slutt.
4. Montér burgeren med salat på brødet, tzatsiki, lammeburger, tomat og løk, og servér ovnstekte båtpoteter ved siden av.
Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.
Andre oppskrifter med burgerdeig
Monas Surf`n Turf Burger
Burger med basilikumaioli
Burger med fetakrem og løkringer
Burger med ovnsbakte poteter
Burger med sprøstekt løk og stekte potetbåter
Umami Blend Burger med hjemmebakt burgerbrød, potetbåter, aioli, salsa verde og slaw
Homestyle Black Burger med syltet rødkål, rødløk og avokadomos
Burger med marinerte tomatskiver
Monas Dudeburger med pepper og jalapeño
Dobbel cheeseburger med sprøstekt chorizo
Burger av brisket med chili, bacon og løkringer
Hamburger med avokado- og mangosalsa
Burrito med brisket-deig
Pasta med biff- og soppbolognese
Burger med brie, salsa verde og søtpotet-frites