4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Skjær potetene i båter, og vend dem i litt olje og stek i ca. 45 minutter i en ildfast form i ovnen.
2
Finhakk hvitløk og chili, og bland det med lammekjøttdeig, spisskummen, koriander, salt og pepper.
Form fire burgere, og stek de enten i panne eller på grill.
Grill eller rist brødet.
3
Tzatsiki:
Riv agurk og la den renne av i en sil. Finhakk hvitløk, og bland det sammen med resten av ingrediensene, og vend inn agurk til slutt.
4. Montér burgeren med salat på brødet, tzatsiki, lammeburger, tomat og løk, og servér ovnstekte båtpoteter ved siden av.
Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.
Andre oppskrifter med burgerdeig

Monas Surf`n Turf Burger

Burger med basilikumaioli

Burger med fetakrem og løkringer

Burger med ovnsbakte poteter

Burger med sprøstekt løk og stekte potetbåter

Umami Blend Burger med hjemmebakt burgerbrød, potetbåter, aioli, salsa verde og slaw

Homestyle Black Burger med syltet rødkål, rødløk og avokadomos

Burger med marinerte tomatskiver

Monas Dudeburger med pepper og jalapeño

Dobbel cheeseburger med sprøstekt chorizo

Burger av brisket med chili, bacon og løkringer

Hamburger med avokado- og mangosalsa

Burrito med brisket-deig

Pasta med biff- og soppbolognese

Burger med brie, salsa verde og søtpotet-frites
