Smoky Flavours - Gyoza med svinekjøttdeig, eldhusrøkt bacon og røkt soyadip

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Vask kinakål, del bladene i to på langs og finsnitt i strimler. Vend med salt og sett til side i ca. 7 minutter for at saltet skal trekke ut fuktigheten i kålen. Finsnitt Eldhusrøkt bacon og stek gyllent. Finsnitt sjalottløk, vårløk og hvitløk og bland med svinekjøttdeig. Bland inn revet ingefær, fiskesaus, soyasaus, sesamolje og pepper. Klem ut så mye vann som mulig av kålen med hendene og bland godt med svinekjøttdeigblandingen. Sett i kjøleskap i ca. 30 minutter.

2

Fordel gyoza wrappers utover, legg 2 ts fyll på midten av deigen. Fukt deigkanten med litt kaldt vann. Legg sammen deigene til en halvmåne og brett 6 folder langs kanten så det blir et fint mønster og deigen lukker seg godt rundt fyllet.

3

Stek gyoza i nøytral olje i middels varm panne til undersiden har fått farge. Hell på ca. 2 dl vann, sett på lokk og la dampe til vannet er borte. Ta av lokket og stek noen minutter til undersiden er sprø.

4

Bland sammen riseddik, røkt soyasaus, finsnittet chili og revet ingefær til dipsaus. Pynt med ertespirer og server gyoza med dipsausen.