Soyamarinert kalvefilet med lettsyltet agurk- og rødløksalat

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Skjær agurk og rødløk i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Rør sammen eddik, limesaft, sesamolje, sukker, salt og tørket chili og vend med agurk og rødløk. La stå å marinere i 30 minutter.

2

Mos hvitløk, finriv ingefær og rør med soyasaus, riseddik og sesamolje. Ha i en liten form eller pose og vend kjøttet i blandingen. La kjøttet marinere i ca. 30 minutter. Vend på det av og til.

3

Ta kjøttet ut av marinaden og brun det godt på alle sider i en varm panne. Etterstek under lokk eller i ovn til ønsket kjernetemperatur, ca. 60 °C. La kjøttet hvile før det deles i skiver.

4

Finsnitt vårløk, finhakk chili og koriander, og vend med agurk- og rødløkblandingen. Server til skivet kalvefilet. Dryss over hakkede nøtter og sesamfrø.