Oppskrift

Skotske egg med betesalat

Oppskrift

Skotske egg med betesalat

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Lag betesalat. Skrell beter og gulrøtter. Høvle betene, gulrøttene og fennikel fint med en mandolin. Visp sammen ingrediensene til vinaigretten og vend med grønnsakene.

2. Kok opp vann og kok egg i 4-6 minutter til bløtkokte. Legg over i iskaldt vann til avkjølt. Skrell og legg til side.

3. Elt krydder inn i kjøttdeigen, del i fire og press til flate disker, gjerne på litt plastfolie. Pakk hvert egg inn i kjøttdeig. Pass på at det er helt dekket og et jevnt lag rundt egget.

4. Ha mel i en dyp tallerken, pisket egg i en annen og panko i en tredje. Dypp eggene først i mel, så egg og så panko til helt dekket med panering.

5. Varm olje i en stor gryte (5-6 cm full) til ca. 180 °C og friter eggene til gyllenbrune, 5-6 minutter. Vend på dem underveis. La renne av seg på litt kjøkkenpapir og server med betesalat.