Egg hollandaise med Tronfjell velhengt spekeskinke

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Smelt smør i en liten kjele på lav varme. Skum av slik at du til sutt har klarnet smør. Hell i en liten bolle (la den melkeaktige massen bli igjen, kast og tørk bunnen). Ha tilbake det klarnede smøret og sett på lav varme.

2

Kok opp 2 dl vann pepperkorn, estragon og eddik. Kok inn til halvparten og sil av.

3

Forbered vannbad i kjele med vann ca. 5 cm opp.

4

Ha eggeplommer i en glassbolle ol, pisk inn reduksjonen og sett bollen over vannbadet som ligger litt under kokepunkt (bunnen må ikke berøre vannet). Pisk godt hele tiden, til en mousse.

5

Varm igjen opp det klarnede smøret, til det bobler lett.

6

Ta bollen med eggemoussen vekk fra kjelen og gradvis pisk det varme smøret inn i egget, til tykt og blankt.

7

Pisk inn sitron, og kajennepepper og smak til med salt. Dekk med plastfolie.

8

Kok eggene slik at de har en lett flytende plomme, ca. 6-7 minutter.

9

Server halve, kokte egg med spekeskinke, hollandaise og et dryss av urter.