Denne oppskriften er laget i samarbeid med Det norske kokkelandslaget i 2011.
Kokk: Jostein Medhus
Fremgangsmåte
1
Spekelake
Røres sammen til sukker og salt har løst seg opp.
2
Kyllinglårene beines ut og skinnet tas av og spares til senere. Legg så kyllingen i spekelaken, dette må stå i 10 minutter. Kyllingen tas ut og tørkes godt. Lardo kuttes i staver på 0,5x0,5 cm. Soppen forvelles raskt og tørkes godt.
3
Kle innsiden av en sylteform med plastfolie, legg så kylling, salt, pepper, sopp og lardo lagvis og press godt sammen. Formen dampes så i ovn til den har en kjernetemperatur på 68 °C, settes så på kjøl over natten. Tas så forsiktig ut av formen og kuttes i skiver.
4
Kyllingskinn
Skinnet fra kyllingen legges flatt ut på bakepapir, bakes så i ovnen på 150 °C til det puffes og blir sprøtt. Salt lett og legg over på kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig fett.
5
Tynn brødtoast
Brød kuttes i tynne skiver (2 mm). Legg så mellom to ark bakepapir penslet med olivenolje og bak i ovnen
på 160 °C til de er gyldne og sprø (tar ca 10-15 minutter).
6
Urtesalat
Babyleaf salat og kjørvel vendes sammen med litt olivenolje, salt og pepper.
7
Kantareller og løk
Stek kantareller og båter av små løk lett sammen i litt olje, smakes til med salt og pepper.
8
Sennep- og honningvinaigrette
Alt røres sammen og smakes til.
9
Legg en skive sylte på tallerken, topp med en liten brødtoast som garneres med urtesalat. Legg kantareller og løk rundt, disse toppes med noen biter puffet kyllingskinn. Til slutt legges sennep og honningvinaigretten rundt.
Andre oppskrifter med kyllinglår

Ovnsbakt kyllinglår med pastasalat
Oppskrift

Fylt kyllinglår med risotto
Oppskrift

Kyllinglår med couscous og grønnsaker
Oppskrift

Kyllinglår med sitron, chili og honning
Oppskrift

Fylt kyllinglår med spinat og tomatsalat
Oppskrift

Kyllinglår med asiatisk coleslaw og ingefær- og peanøttdressing
Oppskrift

Fylt kyllinglår med spinat og blåmuggost - servert med jordskokkpuré, syltede pærer og demi glaze
Oppskrift

Taco med kylling og salsa
Oppskrift

Hvit pizza med kylling, artisjokk, rødløk og basilikum
Oppskrift

Kokos-kylling med ris og grønnsaker
Oppskrift

Kyllingspyd med søtpotet- og basilikumtimbal
Oppskrift

Livèche-kyllingburger med chipotle-slaw
Oppskrift

Fylte Livèchekyllingrullader med ricotta, rosenkål og valnøtter
Oppskrift

Trend: Matcha-kylling med kokosris
Oppskrift

Livèchekylling satay
Oppskrift

Hawaii - Huli huli kylling
Oppskrift