4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Fres kyllingen med skinnsiden ned i varm olje i en panne til sprø og gyllen. Ha over i en ildfast form med skinnsiden opp.
2
Riv skallet av sitronen og press ut saften. Mos romtemperert smør med urter, hvitløk, sitronskall, salt og pepper og gni godt utover kyllingfileten. Press over sitronsaft. Stek i ovnen på 200 °C i ca. 20 minutter, eller til akkurat gjennomstekt. La hvile i 5 minutter før det skjæres i skiver.
3
Skrubb betene godt og kok i lettsaltet vann i 30–40 minutter, til de er helt møre. Avkjøl og skrell.
4
Skyll bokhveten godt, først i varmt vann, så i kaldt. Finhakk løk og hvitløk og fres i olivenolje på medium varme til mykt. Ha i bokhvete og rør i ca. 1 minutt, slik at kornene blir dekket av olje. Tilsett saften fra sitronen og rør til all væsken er absorbert. Tilsett varm kraft, 1 dl av gangen, og rør hele tiden, til væsken er absorbert mellom hver gang. Fortsett til mesteparten av kraften er i, men spar ca. 0,5 dl kraft. Når bokhveten er al dente, etter ca. 20 minutter, rører du inn den siste skvetten med kraft, fetaost og rødbeter delt i terninger. Rør hardt slik at rødbetsaften blandes godt inn. Smak til med salt og pepper.
5
Server risotto med kyllingen. Drypp over litt olje og pynt med småbladet salat ved servering.
Andre oppskrifter med kyllingfilet
Fettuccine Alfredo med kyllingfilet
Ramen med Livèche kyllingfilet
Kyllingfilet med couscous, mandler og aprikos
Livèche Kyllingfilet med kremet pesto
Cæsarsalat-blings med kyllingfilet og bacon
Sandwich med kyllingfilet, urtemajones og kål
Glasert kyllingfilet med sharon-, appelsin- og fennikelsalat
Kyllingburger med karrimajones, potetbåter og dillrømme
Asiatisk-marinert kyllingfilet med ris og agurksalat
Asiatisk kyllingsuppe
Kylling Shawarma
Hawaii - Chicken long rice (Kyllingsuppe)
Sitronkylling i form
Livèchekylling tempura med ingefær- og appelsinsaus
Bangbangji eller "Bang bang chicken" - kyllingsalat med sesamdressing
Fajitas med kylling
Kremet kyllingsuppe med rotgrønnsaker og sandwich med dillmarinert svinenakke
Meksikansk kyllingburger med guacamole og maissalsa
Taco med grillet Livèchekylling, ananassalsa og chilimajones
Philly cheese Livèchekyllingsandwich
Popcorn-Livèche med sursøt dip
Bakt sellerirotsuppe med kylling og nøttesmør
Crispy chicken skin - Sprøtt Livèchekyllingskinn
Asiatisk currysuppe med Livèchekylling
Fylt kyllinglår med risotto
Hawaii - Plate lunch med biff teryaki, kylling kabobs og frisk makaronisalat
Wrap med pulled Livèchekylling og asiatisk salat
Hawaii - Huli huli kylling
Bao (steamed buns) med Livèchekyllingnuggets
Kjøttpai med lam, kylling og svin
Superclub-sandwich med Livèche-kylling og kalkunbacon
Livèche-schnitzel panert på tre måter