Bakt sellerirotsuppe med kylling og nøttesmør

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Forvarm stekeovn til 200 °C og bak hel sellerirot i en god time.

2. Suppe
Skrell og del løk og hvitløk. Del blomkål i buketter. Varm opp en stor kjele med olje og surr løk, hvitløk og blomkål. Ha i buljong og la det småkoke i 25 minutter. Ta ut sellerirot av ovnen, del i to og skrap ut kjøttet. Ha det i kjelen, og kok opp med fløte.

3. Kjør til en jevn suppe i en blender eller med en stavmikser. Smak til med salt og sitronsaft. Pisk inn 50 g kaldt smør.

4. Rist frøene i en varm, tørr panne til de blir lett gylne. Sett til side.

5. Kylling- og nøttesmør
Stek kylling raskt i olje med salt og pepper, til gjennomstekt. Legg til side. Ha i resten av smøret og varm opp til nøttebrunt. Vend med kylling.

6. Server suppen varm toppet med kylling- og nøttesmør og et dryss ristede frø.