Braiserte lårskiver av lam med bakt tomat, karamellisert sjalottløk og potetpuré

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Del lammelår i skiver. Brun kjøttet på begge sider i en varm panne med litt olje. Ha over i en liten ildfast form. Fres rosmarin og grovhakket hvitløk og strø dette over lårskivene. Tilsett hvitvin og kraft, dekk til med folie og stek i ovn ved 120 °C i 2,5 time. Reduser sjyen og bruk den som saus.

2

Klipp av tomatene slik at du får med litt grønn stilk, legg de i en ildfast form og hell over oljen. Stek dette på 180 °C i ca 10 min. Avkjøl.

3

Skrell sjalottløken og del den i 2. Kutt så i tynne halvmåner og stek det på lav varme mens du rører. Når løken begynner å ta varme har du på eplemost og koker dette helt inn. Da får du en karamellisering av løken. Vend inn finhakket bladpersille rett før servering.

4

Skrell og del potetene i biter. Kok potetene møre i ca. 20 minutter. Hell av vannet og la dampe av. Mos eller passér poteten gjennom sikt for å få de finmalt og tilsett melk og smør. Smak til med salt og pepper. Ønsker du en rikere og fyldigere smak på potetpuréen, erstatt helmelk med fløte og tilsett mer smør.