Bringebær med riskremskum, krokan og myke pepperkaker

Denne oppskriften er laget i samarbeid med Det norske kokkelandslaget i 2011.
Kokk: Jostein Medhus

Fremgangsmåte

1. Bringebær
Bruk gjerne frosne og tin forsiktig på kjøl.

2. Riskremskum
Kok grøtris med vann og vanilje i ca 10 min, tilsett melk og kok til risen er veldig mør. Ta ut vaniljestangen og smak til med sukker, kjør så i blender til det blir en helt glatt krem. Sil godt og kjøl av. Fyll kremen på en Sifon (espumaflaske) og tilsett en patron co2 og rist godt. Oppbevares kaldt til servering.

3. Krokan
Bland sammen vann og sukker, kok dette til gylden karamell. Tilsett så nøttene, tøm ut på et smurt bakepapir og kjøl godt av. Krokanen knuses så grovt etter behov.

4. Myke pepperkaker
Smøret smeltes, alt blandes sammen til en jevn røre.
Sprøyt så i smurte former og stekes på 205 °C i 6-8 minutter.

5. Legg bringebærene i bunn, strø over litt krokan og topp det hele med riskremskummet. Legg noen nystekte myke pepperkaker ved siden av.