4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Skrell løk og finsnitt på mandolin til tynne ringer.
2
Varm olje til fritering og friter løk i puljer til gyllen og sprø, ca. 1 minutt. La renne godt av seg på kjøkkenpapir.
3
Del poteter i båter og vend med olje. Fordel utover en ildfast form og fordel smør i små biter utover. Dryss over salt, pepper, tørkede urter og paprika og stek i ovnen på 220 °C i ca. 25 minutter. Rør gjerne underveis.
4
Varm opp ferdigstekte hamburgere og server med burgerbrød, salat, dressing, ketchup og sennep, toppet med sprøstekt løk og potetbåter til.
Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.
Andre oppskrifter med burgerdeig

Monas Surf`n Turf Burger
Oppskrift

Burger med basilikumaioli
Oppskrift

Burger med ovnsbakte poteter
Oppskrift

Burger med marinerte tomatskiver
Oppskrift

Monas Dudeburger med pepper og jalapeño
Oppskrift

Dobbel cheeseburger med sprøstekt chorizo
Oppskrift

Burger av brisket med chili, bacon og løkringer
Oppskrift

Hamburger med avokado- og mangosalsa
Oppskrift

Burrito med brisket-deig
Oppskrift

Burger med fetakrem og løkringer
Oppskrift

Pasta med biff- og soppbolognese
Oppskrift

Burger med brie, salsa verde og søtpotet-frites
Oppskrift

Cheeseburger med trøffelmajones og syltet løk
Oppskrift