Dobbel burger med timian-karamellisert rødløk, cheddar og Srirachamajones

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Del løk i tynne skiver. Ha løk og olje i en panne og stek på lav varme til løken faller sammen. Tilsett sukker, eddik, timian og en klype salt. Stek videre på lav varme, rør innimellom, til løken har karamellisert seg.

2

Bland majones og smak til med Srirachasaus. Eller lag hjemmelaget.

3

Fyr opp grillen eller varm en stor stekepanne.

Ha litt olje i pannen på middels til høy varme. Legg et burgeremne i pannen og press burgeremne hardt ned med en stekespade. Stek i 3-4 minutter, snu og stek videre i ca. 4 minutter.

4

Smør Srirachamajones på hver briochebunn, legg på burgere og topp med karamellisert løk og briochebrød.

Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.