Grillet Livèchekylling med ovnsbakte poteter, grillet salat og Kientzheim-saus

6 porsjoner

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 220 °C. Vask potetene og ha i en ildfast form med olje, hele hvitløksfedd og urter. Bak i 20 minutter, til godt gylne.

2. Reduser ovnen til 200 °C. Del en hel kylling i biter, så du har 2 lår (ev. delt i to), 2 vinger og 2 brystfileter (ev. delt i to). Krydre med salt og pepper og gni inn litt olivenolje. Brun i varm grillpanne eller på grill så skinnet får stekeskorpe.

3. Riv skall av sitronen og press ut saften. Kjør urter, sitronskall og –saft, kapers og syltet agurk i en blender (ev. med en stavmikser) med olivenolje til en grov mos. Pensle kyllingen med blandingen og sett den i ovnen. Bak i 20 minutter, pensle mer underveis. Server det som er til overs ved siden.

4. Del hjertesalat i fire, og pensle med olje. Grill på høy varme til de får litt farge

5. Brun smør ved å varme det opp til akkurat gyllenbrunt. La melkepartiklene synke til bunnen, avkjøl noe og hell av det klarete, brunede smøret. Pisk eggeplommer med sitronsaft og sennep i en bolle til en blek og jevn saus. Spe gradvis med smøret mens du pisker, og rør til du har en tykk, majonesaktig saus. Den må ikke koke. Hold romtemperert.

6. Legg opp kyllingstykkene, potetene og hjertesalaten på et stort fat, som alle forsyner seg fra. Server Kientzheim-saus ved siden av