4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Kalkunfilet
Kok opp melk, rosmarin, hvitløk, salt og sukker. Legg i kjøttet og la det hele trekke ved ca. 85 grader i ca. 40 minutter. Trekk til side og avkjøl i melkeblandingen. Avkjøl helt i kjøleskap.
Ta kalkunfileten opp av melkeblandingen. Tørk av i tørkepapir. Bryt kjøttet i små biter.
2
Bringebærvinaigrette
Kjør bringebær, sennep, sukker og eddik i kjøkkenmaskin eller blender. Spe med olje. Sil. Smak til med salt og eventuelt litt mer sukker til slutt.
3
Salat
Vask, rens og tørk salaten. Riv den grovt for hånd. Rens soppen og rist den gyllen i panne over middels varme i litt smør. Krydre med salt og pepper.
Avkjøl.
4
Anretning
Vend forsiktig inn litt bringebærvinaigrette i salaten; akkurat så den bindes sammen. Løft inn sopp, og kalkunfilet. Strø hele bringebær over.
Servér straks.
Andre oppskrifter med kalkunfilet

Kalkunfilet med blomkålrisotto

Kalkunfilet med råmarinert fennikelsalat

Kalkunfilet med glaserte poteter og bakt småløk

Oktoberfest - Sharingplate med svineknoke, kalkunbryst og cassoulet

Kalkunpålegg med grønnkål-chips

Kalkunrullade med Tronfjell spekeskinke, fetaost, soltørket tomat og ovnsbakte poteter

Surdeigsbrød med kalkunpålegg og bønnemos

Tom yam suppe med kalkun og nudler

Vårruller med kalkun - myke og sprø med mangodip

Kalkunsandwich med rugbrød, ost, bacon, pickles og ramsløkdressing
