Hawaii - Kokospudding med frisk salsa

Haupia: Tradisjonelt lages Haupia av kokosmelk blandet med pilerot-mel, som kokes til det tykner og helles i en form til avkjøling. Deretter skjæres den i terninger og serveres på ti-blader. Her har vi laget en enklere fornorsket variant, som vi har kalt kokospudding.

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Ha kokosmelken i en kjele og varm opp, men det må ikke koke! Ha i sukker og rør til det er oppløst. Ta av varmen, og sett til avkjøling.

2

Varm opp ovnen til 160 °C. Når kokosmelken er romtemperert, rør inn vaniljesukker og rør inn ett egg om gangen, dernest eggeplom- mene. Rør forsiktig for ikke å få for mye luft i røren. Hell blandingen i en ildfast form eller 4 ildfaste porsjonsformer, og sett formen(e) i en langpanne på nederste rille i ovnen. Hell kokende vann i langpannen, og stek puddingen i vannbad 45 minutter.

3

Stikk en spiss kniv i midten av puddingen for å se om den er stekt. Er kniven ren, er puddingen ferdig. Ta puddingen ut av ovnen, og sett den til avkjøling.

4

Skjær ananas i små terninger og skjær ut filetene på appelsinen. Få med all fruktsaften. Press limen og finhakk chili. Rør alt sammen med kokosflakene og topp puddingen med salsaen. Server.